گزینه های روی میز برای برگزاری مهمانی


گزینه های روی میز برای برگزاری مهمانی
ارسال شده توسط : رؤیا سلطانی     در : ۲۶ مهر ۱۳۹۶     در : مهمانی خانوادگی
  ۱۱۶۳   |     ۰  








گزینه های روی میز برای برگزاری مهمانی


ایرانی ها در گذر تاریخ ثابت کردن که از با سلیقه ترین اقوام در باب خورد و خوراک هستن و البته غذا، همیشه جایگاه ویژه ای در زندگی اونها داشته. اگه خوب نگاه کنیم متوجه میشیم که «خوردن»، تقریبا پای ثابت هرگونه فعالیتیه؛ زمان استراحت، در گردش یا مسافرت، وقت تماشای فیلم، هنگام بازدید از موزه، در نمایشگاه کتاب و صد البته در مهمانی ها، به ویژه اگه پای ناهار یا شام در میون باشه. دوستی، در این باره نظریه جالبی داشت: «به حال و هوای یک مهمانی دقت کنین؛ تا زمانی که غذا آماده نشده، همه در صحنه حضور دارن. ولی وقتی سفره جمع شد، کم کم پراکنده میشن و میرن. غذا، آدم ها رو به هم وصل می کنه، اصلا از اهم اموره» بگذریم که انسان ها اصولا موجوداتی اجتماعی هستن و برای ارتباط با یکدیگه دلایلی فراتر از اینا دارن، اما انصافا نمیشه نقش «خوردن» رو در این میون نادیده گرفت.
بنابر یک موازنه نامرئی در جامعه ما، هر دیدار، بازدیدی داره و در هر مهمانی، یک «پس دادن» نیز نهفته. شاید این خودش دلیلی باشه بر این واقعیت که امروزه رفت و آمد، بیش از پیش رنگ باخته. گرچه تغییر در سبک و سیاق زندگی و رونمایی از روش های جدید پذیرایی، برگزاری یک مهمانی رو آسون تر کرده، اما سایه فشار اقتصادی بر سر سفره های رنگین، به وضوح سنگینی می کنه. برای همین این مطلب مخارج خوردنی های یک مهمانی رو از زوایای مختلف حساب کرده، تا ببینه با اون چه  در جیب یافت میشه، چه گزینه هایی میشه روی میز گذاشت.
رستوران؛ آسایش مهمان و میزبان
این روز ها، زیاد پیش میاد که میزبان وقتش تنگه، یا حوصله ی پخت و پز نداره، یا اصلا فضای مناسب و امکانات پذیرایی به قدر کفایت در اختیار نداره. در چنین شرایطی، اولین انتخابی که به ذهن می رسه، رستورانه. با این گزینه، در یک چشم برهم زدن، مشکل مکان کوچیک، کمبود کاسه و بشقاب و زحمت پذیرایی از مهمانان، حل میشه. طبیعیه که همه این موارد، آخر کار به شکل ردیفی از ارقام در صورتحساب ظاهر میشن اما این، جدای از «حق سرویس» است؛ هزینه ای حدود 10 تا 20 درصد کل مبلغ سفارش که در پایان فهرست پرداختی ها افزوده میشه.
به گفته رئیس اتحادیه رستوران داران کشور، «هیچ رستورانی نباید بابت حق سرویس، مبلغی از مشتریان دریافت کند مگر آن که مورد خاصی همچون ولیمه یا جشن در میان باشد» پس برای یک مهمانی ساده که تعداد مهمانان عموما کمتر از 20 نفره، دریافت رقمی با این عنوان خلاف، محسوب میشه. در عین حال، 9 درصد از کل مبلغ سفارش به عنوان «مالیات» به جمع پرداختی ها افزوده میشه. برخی رستوران ها برای رزرو میز یا سفارش غذا های ویژه، بیعانه می گیرن و هنگام ارائه صورتحساب، اونو از مبلغ کل، کم می کنن. این رقم بسته به سطح رستوران که ممتاز باشه، یا درجه یک یا دو، تعداد مهمانان و نیز زمان مهمانی بسیار متغیره؛ مثلا برای 30 نفر مهمان در یک رستوران ممتاز، صد هزار تومان ودیعه دریافت میشه. باید توجه داشت که هنگام مناسبت های خاص، موضوع رزرو میز اهمیت بیشتری داره، به ویژه اگه تعداد مدعوین زیاد باشه.

گزینه های روی میز برای برگزاری مهمانی

فهرست غذا های رستوران متنوعه؛ هرچه ستاره رتبه بندی اون بیشتر باشه، بر تنوع این فهرست افزوده میشه. البته این ستاره ها بر کیفیت مواد اولیه مصرفی و پیرو اون تعیین نرخ غذا نیز موثره، به طوری که یک پرس چلو کباب کوبیده میتونه تا دو برابر، تفاوت قیمت داشته باشه. در برخی رستوران ها، میز بزرگی از انواع پیش غذا تدارک دیده شده که استفاده از اون به ازای هر نفر، قیمت مشخصی داره. البته فرقی نمی کنه که مهمانان پیش غذا بخورن یا نه؛ هزینه اون به طور اتوماتیک به لیست سفارش ها اضافه میشه اما این گونه نیست که برگزاری مهمانی در رستوران همیشه گرونترین انتخاب باشه، چرا که بازه قیمت ها در این صنف به قدری متغیره که میزبان میتونه با یک پرس و جوی ساده، رستورانی متناسب با وضعیت مالی خودش پیدا کنه.
آشپزخانه، بیرون از خانه
بسیاری از مردم به دلایل گوناگون دوست دارن که مهمانی رو توی خونشون برگزار کنن اما مشکل پخت چند جور غذا اون هم در حجم زیاد، دردسر های خودشو داره. در اینجا «کترینگ» به کمک میاد و هر اون چه رو که مد نظر میزبانه، در خونه تحویل میده. تقریبا همه رستوران ها و آشپزخانه ها چنین خدمتی رو ارائه میدن. این انتخاب، راه رو برای صرفه جویی در هزینه ها بازتر می کنه؛ برخی خانواده ها پیش غذا و خوراکی های جانبی سفره مثل سالاد، ماست، دسر و انواع نوشیدنی رو خودشون تهیه می کنن و فقط خوراک های اصلی رو سفارش میدن حتی گاهی ترجیح میدن که سوپ یا پلو رو خودشون بپزن و تنها انواع خورش یا کباب رو از آشپزخونه های بیرون بخرن. در مقام مقایسه، اگه هر پرس چلوی ساده با بالاترین قیمت برنج، در خونه پخته بشه، حدود 1500 تومن در میاد.
در حالی که کمترین قیمت اون تو بازار، دو برابر این رقم هست. رتبه بندی آشپزخونه ها، بسته به کیفیت و تنوع غذاییه که ارائه میدن و قیمت ها هم بر همین اساس تعیین میشه. ولی به نظر میرسه، درجه آشپزخونه ها موضوع چندان مهمی هم نیست؛ چرا که اونها مطابق با سلیقه و البته جیب میزبان غذا میپزن. مثلا در یک آشپزخونه قیمت چلو خورش قیمه، پرسی 4 هزار تومنه، در حالی که اگه سفارش ویژه داشته باشه، تا پرسی 9 هزار تومن هم می رسه. حتی برخی مردم که روی کیفیت مواد اولیه حساسن، پس از مشورت با آشپزباشی، خودشون مواد لازم رو می خرن و کار پخت و فرستادن غذا رو به عهده آشپزخونه می گذارن.

گزینه های روی میز برای برگزاری مهمانی


ارسال غذا در یک محدوده مکانی مشخص به صورت رایگانه و برای فاصله های دورتر، هزینه ای بر اساس مسافت محاسبه میشه. معمولا غذا ها به صورت پرسی در ظرف های یک بار مصرف سرو میشن. هزینه این ظروف و حتی ورق های فویل مصرفی به فهرست سفارش ها افزوده میشه. نرخ اونها بسته به جنسشان متفاوته؛ مثلا برای سرو یک پرس برنج، یک ظرف در دار از جنس فوم 300 تومنه در حالی که نوع گیاهی اون 600 تومن در میاد. همچنین نرخ دیس های پلی استایرنی که معمولا برای سرو کباب ها به کار میرن، از 1400 تا 1800 تومن قیمت داره. البته پذیرایی با این ظروف عموما بی کلاسی و در پاره ای موارد بی احترامی به مهمان محسوب میشه، پس باید کاسه و بشقاب و ملزومات سفره به تعداد کافی در دسترس باشه. در مهمانی های بزرگ که احتمال میره وسایل لازم کم بیاد، میشه اونو از کرایه چی ها اجاره کرد که این خود هزینه ای جدا، روی دست میزبان می گذاره.
غذای خانه؛ تازه و خوشمزه
اندر مزیت غذای منزل همین بس که کیفیت بهتری داره و به تبع اون، سلامت بیشتر. اگه دستپخت میزبان خوشمزه هم باشه، دیگه کسی در برتری این انتخاب شک نمی کنه. گرچه زحمت تمام مهمانی از خرید و پخت غذا تا شست و شوی ظرف ها بر گردن میزبانه، اما به نظر می رسه کمترین فشار رو به جیب او وارد می کنه. هزینه یک مهمانی خانگی ارتباط مستقیمی با نرخ مواد اولیه داره؛ قیمت یک پرس چلوی ساده بسته به برنج مورد مصرف میتونه از 500 تا 1400 تومن متغیر باشه. تفاوت هزینه ها در خوراکی های جانبی سفره بسیار پررنگه؛ مثلا یک ظرف ماست 2 کیلویی، برابر با 20 عدد ماست تک نفره 100 گرمیه که 4800 تا 7100 تومن قیمت داره. در حالی که هزینه این تعداد ماست تک نفره در رستوران یا کترینگ حدود 10 هزار تومن در میاد.
همچنین، سالاد فصل یک نفره به صورت آماده در بازار موجوده که بسته های صد گرمی اون حدود 500 تومن عرضه میشه، با این حال اگه خودد میزبان زحمت تهیه سالاد رو بکشه، بسیار ارزون تر تمام میشه.

گزینه های روی میز برای برگزاری مهمانی

برخی خانواده ها در تدارک انواع غذا ید طولایی دارن و از عهده پخت هر خوراکی بر میان. اما این دلیل نمیشه اونهایی که دستی در هنر آشپزی ندارن ناامید بشن. با انتخاب غذا های ساده تر یا با بهره بردن از تجربه پیشکسوتان این امر و از همه مهمتر با کمک فضای بزرگ مجازی، میشه یک مهمانی رو به خوبی برگزار کرد. با این همه، به نظر میرسه جای یک گزینه روی میز خالیه؛ تعاملی نیک میان آدم ها که طعم خوبش این روز ها، کمتر به یاد کسی مونده.

 







مطالب ما را به آسانی برای دوستان خود به اشتراک بگذارید:

جستجو در مجله





نسیم 1

بنر نسیم 2

بنر نسیم 3


مطالب مرتبط



آداب نشستن بر سر میز غذا
موضوع: مهمانی خانوادگی
آداب نشستن بر سر میز غذا
۱۸ مهر ۱۳۹۶

نشستن سر میز یا سفره در مهمانی ها آداب و اصولی دارد که هم میزبان و هم مهمان باید رعایت کنند.حال در برگزاری مهمانی های رسمی و تشریفاتی این قوانین کمی سفت و سخت تر است.این آداب تقریبا در تمام دنیا مرسوم...

مهمانی ، لذت یا عذاب!
موضوع: مهمانی خانوادگی
مهمانی ، لذت یا عذاب!
۱۸ مهر ۱۳۹۶

فرقی نمیکنه فامیل خودمونن یا فامیل همسر! گاهی خواسته یا ناخواسته کارایی می کنیم که آفت روابط فامیلی میشه و لذت روابط را از بین می بره. اگه از روابط قوم و خویشی راضی نیستیم و یا از جایگاه خودمون...

اصول و آداب مهمانی رفتن
موضوع: مهمانی خانوادگی
اصول و آداب مهمانی رفتن
۱۹ مهر ۱۳۹۶

دید و بازدید و سرزدن به دوستان و آشنایان از سنت های خوبیه که بین ما ایرانیان باب بوده و هرچند به دلایل زیاد و در شهرهای بزرگ این رسم دیرینه بسان بسیاری از عادات دیگه ما دستخوش تغییراتی شده ، اما هنوز...