چگونه یک کارگاه آموزشی طراحی نماییم؟

ارسال شده توسط : مینا کاظمیان در : ۱۴ مهر ۱۳۹۷ در : مدارس و مراکز آموزشی
چگونه یک کارگاه آموزشی طراحی نماییم؟
بسیاری از مؤسسات، کارگاههایی آموزشی برای کارکنان، کارفرمایان، مشتریان و افراد دیگر برگزار میکنند. این مؤسسات برای موفقیت در برگزاری کارگاه های آموزشی باید نکاتی را در خصوص چگونگی برنامهریزی و طراحی کارگاهها مدنظر قرار دهند. ما در اینجا راهنماییهایی به منظور طراحی کارگاههای آموزشی بیان خواهیم کرد تا شما بتوانید کارگاهی با سبکهای یادگیری متفاوت برگزار و نتایجی عالی از آن کسب کنید.
یک برنامه برای برگزاری کارگاه خود بنویسید: نخستین چیزی که در هنگام طراحی یک کارگاه آموزشی، به آن نیاز دارید این است که بر روی یک کاغذ خالی، برنامۀ کارگاه را یادداشت کرده و موارد زیر را بر روی آن بنویسید: موضوع کارگاه، جزئیات برگزاری رویداد، سبک یادگیری مورد نظر، مدت زمان کارگاه، وسایل مورد نیاز به منظور برگزاری موفق کارگاه. تهیۀ این لیست به شما کمک میکند تا موارد مهم را از قلم نیاندازید. در نوشتن برنامه برای کارگاه، دقت نمایید که به جزئیات به طور دقیق بپردازید و بر طبق آن کارگاه را پیش ببرید.
آنچه را که شرکتکنندگان حاضر در کارگاه باید بیاموزند، تعیین نمایید: اگر شما نتوانید تعیین نمایید که کارگاه شما قصد دارد چه چیزی را به مخاطبان آموزش دهد، هرگز در برگزاری کارگاه موفق عمل نخواهید کرد. به عبارتی دیگر، اگر شما ندانید که به کجا میروید و مقصد شما کجاست، هرگز به آنجا نخواهید رسید! شما باید به این موضوع فکر کنید که پس از اتمام کارگاه، اگر شخصی از یکی از شرکت کنندگان بپرسد چه چیزی از این کارگاه فراگرفتهای؟ او چه پاسخی خواهد داد؟ یا به عبارتی شما میخواهید او چه پاسخی به این سؤال بدهد؟ بنابراین، سعی کنید که یک تا سه هدف و نتیجه برای کارگاه خود تعیین نمایید و به جزئیات این نتایج بپردازید. شما از این طریق میتوانید افراد مناسب را به کارگاه خود فرا بخوانید و تنها کسانی در کارگاه شما حضور یابند که مطالب کارگاه برایشان مفید و کاربردی است.
اطلاعات شفاف و دقیقی از مخاطبان خود داشته باشید: شما باید بدانید که مخاطبان شما چه کسانی و با چه سطحی از دانش هستند. هر چه شناخت شما از مخاطبان بیشتر و بهتر باشد، کارگاه شما هم کاربردیتر و هدفمندتر خواهد بود. چرا که سبک یادگیری افراد با یکدیگر متفاوت است(برخی از طریق فعالیتهای گروهی میآموزند و برخی دیگر به تنهایی راحتتر یاد خواهند گرفت).اگر شما بدانید مخاطبان شما در چه طیفی قرار دارند، بهتر میتوانید کارگاه آموزشی خود را برنامهریزی کنید. به منظور شناخت هر چه بیشتر شرکتکنندگان بهتر است در ابتدای کارگاه بخواهید تا خودشان را معرفی نمایند و صحبتی کوتاه در رابطه با علایقشان داشته باشند. زمانی که شما مخاطبان را بشناسید(سن، جنسیت، سطح آگاهی و سواد در رابطه با موضوع کارگاه، سوابق تحصیلی، سوابق کاری و...) در برگزاری کارگاه موفقتر عمل خواهید کرد.
هر آنچه که مخاطبان شما برای رسیدن به نتایج مطلوب نیاز دارند را تعیین نمایید: شما باید برای مخاطبان و شرکتکنندگان در کارگاه، لیستی از اقداماتی که به آنها در رسیدن به نتایج مطلوب و دستیابی به هدف کارگاه کمک می نماید؛ تهیه نمایید و از آنها بخواهید این موارد را یادداشت کرده و بعد از آموختن هر مورد، آن را مشخص کنند.
در رابطه با روش تدریس خود فکر کنید: پس از تعیین موضوع کارگاه و شناخت شرکت کنندگان در کارگاه، باید در رابطه با سبک تدریس خود تصمیم بگیرید و تعیین نمایید که کدام سبک یادگیری برای این گروه از مخاطبان مناسبتر است. سبک تدریس شما بستگی بسیار زیادی به مخاطبان شما و ویژگیهای آنان دارد. بنابراین، متناسب با موضوع مورد بحث و مخاطبان، سبک های تدریس را تعیین نمایید. ممکن است لازم باشد برای آموزش یک موضوع، از سبکهای تدریس مختلفی استفاده کنید. برخی از سبک های تدریس عبارتند از: ارائۀ مطلب به وسیلۀ پاور پوینت، بحث و تمرینهای گروهی، تمرینهای دو نفره، تمرینهای فردی و... . به خاطر داشته باشید که برخی از این روشها بسیار زمان بر هستند و وظیفۀ شما این است که بتوانید زمان را کنترل و مدیریت نمایید. همچنین باید برای افراد و گروهها توضیح دهید که چه چیزی در پایان تدریس و تمرینها از آنها میخواهید.
لیستی زمانبندی شده از کارها آماده نمایید: شما برای مدیریت زمان در کارگاه، باید زمان مورد نیاز برای هر فعالیت را تعیین نمایید و دقت کنید که از آن زمان تجاوز نکنید. چرا که اگر زمان زیادی را به یک بخش اختصاص دهید، برای بخشهای دیگر، زمان کافی نخواهید داشت. در تعیین زمان، به تمرینهای گروهی، کارهای تیمی و پرسش و پاسخ دقت کرده و زمان بیشتری را به این فعالیتها اختصاص دهید. چرا که اغلب اوقات، این فعالیتها بیشتر زمان کارگاه را به خود اختصاص می دهند.
در انتهای برنامهریزی، مرور و جمعبندی مطالب را از یاد نبرید: زمانی که به تمامی موارد بالا پرداختید، یک نگاه کلی به مواردی که یادداشت کرده اید؛ بیاندازید و اطمینان حاصل کنید که بین تمامی موارد هماهنگی وجود دارد و نکتهای از قلم نیفتاده است. اگر چیزی را از یاد بردهاید، اکنون وقت آن است که آن را اضافه کنید.
محتوای قابل ارائه در کارگاه را بنویسید: پس از طی تمامی مراحل بالا، حال وقت آن رسیده که محتوایی که قرار است به مخاطبان خود آموزش دهید، بنویسید. این کار را می توانید بر روی یک برگه و یا در پاورپوینت انجام دهید. انجام این کار، پس از تعیین موارد بالا، کاری بسیار راحت است.
منبع: knowhownonprofit.org
کارگاه آموزشی موفقیت در برگزاری کارگاه اصول برنامه ریزی کارگاه آموزشی طراحی کارگاه آموزشی کارگاه آموزشی موفق ملزومات کارگاه آموزشی تکنیک های برگزاری کارگاه آموزشی مراکز آموزشی
جستجو در مجله
موضوعات مجله
مطالب مرتبط

موضوع: مدارس و مراکز آموزشی
راهکارهای افزایش شادی در مدارس
۱۷ مهر ۱۳۹۶
دانشآموزان ساعاتی از روز را در مدرسه میگذرونن و اگه فضاسازی مناسبی در مدارس انجام بشه، به شاد زیستن فرزندان خود کمک کردیم. شاداب سازی مدارس را بایستی در ابعاد ظاهری و ابعاد معنوی جست...

موضوع: مدارس و مراکز آموزشی
۴۰ پیشنهاد برای برگزاری جشن دهه فجر مدارس
۱۹ مهر ۱۳۹۶
بهمن ماه هرسال مدارس در تکاپوی تدارک مراسم و برنامه هایی برای دهه فجر هستن. برنامه ها و جشن هایی که با مشارکت خود دانش آموزان برنامه ریزی و اجرا میشه. ما در این مطلب پیشنهاداتی را برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم ارائه میکنیم.

موضوع: مدارس و مراکز آموزشی
۸مرحله برنامه ریزی کارگاه آموزشی مفید
۱۹ مهر ۱۳۹۶
وُرکشاپ و یا کارگاه آموزشی به رویدادهای کوتاه مدتی گفته میشه که با هدف آموزش تعداد معدودی از افراد برگزار میشن. وُرکشاپهای آموزشی اغلب برای دانشآموزان جهت رفع محدودیتهای...