چرا گوشیای هوشمند جای دوربینای DSLR رو نمیگیرن

ارسال شده توسط : رؤیا سلطانی در : ۲۷ آذر ۱۳۹۶ در : مهمانی خانوادگی ، تولد ، عکس و عکاسی
چرا گوشیای هوشمند جای دوربینای DSLR رو نمیگیرن
با بهتر شدن کیفیت عکاسی و فیلمبرداری گوشیای هوشمند شاید فکر کنین بازار فروش دوربینای عکاسی کامپکت و حتی DSLR کم شده. حتی سازندگان گوشیای هوشمند هم هر بار با معرفی گوشی جدید مدعی میشن که کیفیت عکاسی اون در حد یک DSLR است؛ اما واقعیت چیه؟
در این مطلب قصد داریم به سؤالی که ممکنه ذهن خیلی از افراد رو مشغول کرده باشه پاسخ بدیم. آیا واقعا کیفیت دوربین گوشی هوشمند با دوربین DSLR برابری می کنه؟
اولین موضوعی که باید در این خصوص مطرح بشه تفاوتای میان دوربین گوشیای هوشمند و دوربین DSLR است. دو تفاوت اصلی میان این دو نوع دوربین سایز سنسور و قابلیت تعویض لنزه. دوربینای DSLR از سنسورای APS-C استفاده میکنن که بهمراتب از سنسورای استفادهشده در گوشیای هوشمند بزرگتر هستن.
در تصویر زیر میتونین تفاوت ابعاد سنسور فول فریم که در دیجیتال اسالآرای سطح بالا استفاده میشه با سنسور APS-C و سنسور ۳/۱ اینچی استفاده شده در آیفون ۷ رو مشاهده کنین:
در تئوری استفاده از سنسور بزرگتر موجب گسترهی دینامیکی بیشتر، نویز کمتر، رنگای عمیقتر و بهطورکلی کیفیت بالاتر عکس میشه. قابلیت تعویض لنز هم به دوربینای DSLR انعطافپذیری زیادی میبخشه.
ما با بررسی چندین منبع مختلف و بررسی دوربینا و گوشیای مختلف، سعی کردیم دوربینا رو در سناریوهای مختلف مورد مقایسه قرار بدیم.
عکاسی در فضاهای بسته
فضاهای بسته مثل خونه ، رستوران یا مدرسه که روشنایی اون با لامپ تامین میشه به دلیل نور کمتر، دوربینای DSLR عملکرد بهتری دارن.
همچنین فلاشای استفادهشده در دوربینای DSLR بهمراتب قدرتمندتر هستن، همچنین میشه قدرت اونا رو کم و زیاد کرد و دارای تراز سفیدی مختص فلاش هم هستن. به همین دلیل در عکاسی با فلاش نتایج به مراتب بهتری رو ایجاد میکنن:
همونطور که گفتیم سنسور دوربینای DSLR، حتی انواع سطح پایین، بهمراتب از سنسور گوشیای هوشمند بزرگتره. به همین دلیل میشه با دوربینای DSLR به عمق میدان بهمراتب کمتری دست پیدا کرد که برای جدا کردن سوژه از پسزمینه ایده آله.
همچنین گسترهی دینامیکی وسیعتر اونا برای ثبت جزئیات و رنگ پوست مناسبتره. برای درک بهتر این موضوع به عکس زیر نگاه کنین:
میبینین که چگونه نیکون D3300 میتونه براحتی پسزمینه رو تار کنه و تأکید بیشتری بر روی سوژه وجود داره، همچنین جزئیات بهمراتب بهتری رو هم ثبت کرده. البته برخی از گوشیای جدید مثل آیفون ۷ پلاس قادر هستن پسزمینهی عکس رو بهخوبی تار کنن. ولی این گوشی با استفاده از الگوریتمای نرمافزاری این کار رو انجام میده، بنابراین کیفیت دوربین DSLR رو نداره و در موارد زیادی هم دچار خطا میشه. البته بیشتر اوقات برای استفاده در شبکههای اجتماعی مشکلی نخواهد بود، ولی وقتی عکس را در ابعاد ۱۰۰ درصد مشاهده کنین متوجه مشکلاتی خواهید شد. بهطور مثال به عکس زیر توجه کنین:
در برش ۱۰۰ درصد از عکس آیفون ۷ پلاس میتونین اعوجاجهایی رو در اطراف موی سوژه مشاهده کنین و میبینین که چگونه جزئیات مو در عکس کانن 650D بهمراتب بهتر دیده میشن. ولی در کل میشه گفت آیفون کارش رو بهخوبی انجام داده و اگه این عکس رو در ابعاد کوچیک مشاهده کنین ممکنه متوجه اعوجاجهای تصویر نشین.
عکاسی ماکرو
همونطور که گفته شد یکی از مزایای دوربینای DSLR امکان تعویض لنزه. به همین دلیل میتونین بر روی این نوع دوربینا از لنزای ماکرو استفاده کنین یا با استفاده از یک Reverse Ring لنز معمولی خود رو به ماکرو تبدیل کنین. این نوع لنزا امکان عکاسی از اجسام بسیار نزدیک با عمق میدان کم و بزرگنمایی مناسب رو ایجاد میکنن.
یکی از انواع محبوب عکاسی توی جوامع مجازی عکاسی از غذاست. لنزای ماکرو برای عکاسی از غذاها بسیار مناسب هستن، جزئیات زیبایی رو نمایش میدن و بخش زیادی از تصویر رو تار میکنن. گوشیای هوشمند قادر هستن از فواصل بسیار نزدیکی بر روی سوژهها فوکوس کنن، ولی عمق میدان اونا بهمراتب بیشتره و تقریباً تمامی تصویر واضح دیده میشه. در حالیکه عکسای با عمق میدان کمتر حرفهایتر و چشمنوازتر به نظر میرسن.
عکاسی از فواصل دور
یکی از مزایای دوربینای DSLR نسبت به گوشیای هوشمند اینه که میتونین با استفاده از لنزای زوم تا میزان زیادی به سوژهها نزدیک شوید، ولی حتی آیفون ۷ پلاس با لنز دوگانه هم قادره تنها تا دو برابر زوم اپتیکال انجام بده و برای زوم بیشتر باید از حالت دیجیتال استفاده کنین که کیفیت رو به میزان قابلتوجهی کاهش میده. در این قسمت تقریباً رقابتی وجود نداره و باید DSLR رو برنده دونست.
عکاسی اکشن
برای عکاسی از سوژههای در حال حرکت و صحنههای ورزشی به عکاسی پیاپی سریع، فوکوس سریع و دقیق و همچنین کنترلای دستی نیاز خواهید داشت. برای نمونه عکس زیر رو مشاهده کنین:
در این عکس نیکون D300s که دوربینی ۱۰ ساله اس موفق شد ۱۰ بار از سوژه بهصورت پیاپی عکس بگیره و میتونین مشاهده کنین که سوژه در تمامی عکسا واضح و فوکوس شده. البته آیفون ۷ پلاس قادره با سرعت بالاتری عکسای پیاپی ثبت کنه، ولی به دلیل نبود کنترلای دستی در اپ پیشفرض آیفون، سرعت انتخابی مناسب نبوده و سوژه تار شده.
همچنین به دلیل محدودیت زوم در گوشیای هوشمند کاربرد اونا توی عکاسی ورزشی و اکشن بسیار محدوده. ولی حتی یک دوربین DSLR سطح مبتدی هم با نصب یک لنز مناسب میتونه عکسای خوبی رو از صحنههای ورزشی و اکشن ثبت کنه.
برای عکاسی جشنا و مهمونیا چیکار کنیم؟
با توجه به اون چه که گفته شد ممکنه بسیاری از افراد بخوان یک دوربین DSLR را برای ثبت خاطرات، عکسای مهمونیا،جشن تولدا ، دورهمیها و … خریداری کنن اما از اونجا که استفاده از دوربینای دیجیتال DSLR آسون نیست و نیاز به تخصص و تجربه داره ، خرید چنین دوربینی توجیه نداره. برای اینکه بیشتر بدونین چه دوربینی برای شما مناسبه مطلب " گوشی، کامپکت یا DSLR؛ کدوم برای عکاسی مناسبه؟ " رو بخونین.
پس بهتره بجای اینکه کلی پول صرف خرید دوربینی کنین که نیازاتون رو برطرف نکنه و کار کردن باهاش سخت باشه، برای مناسبت ها و مراسمای مهمی که عکساش براتون اهمیت داره از نسیم شو بخوایین عکاس حرفه ای توی این زمینه براتون بفرسته
فیلمبرداری همایش ها فیلمبرداری کارگاه آموزشی فیلمبرداری سمینارها معایب دروبین گوشی هوشمند مزیت دوربینDSLR کلیک کن راحت شو
جستجو در مجله
موضوعات مجله
مطالب مرتبط

موضوع: مهمانی خانوادگی
آداب نشستن بر سر میز غذا
۱۸ مهر ۱۳۹۶
نشستن سر میز یا سفره در مهمانی ها آداب و اصولی دارد که هم میزبان و هم مهمان باید رعایت کنند.حال در برگزاری مهمانی های رسمی و تشریفاتی این قوانین کمی سفت و سخت تر است.این آداب تقریبا در تمام دنیا مرسوم...

موضوع: مهمانی خانوادگی
مهمانی ، لذت یا عذاب!
۱۸ مهر ۱۳۹۶
فرقی نمیکنه فامیل خودمونن یا فامیل همسر! گاهی خواسته یا ناخواسته کارایی می کنیم که آفت روابط فامیلی میشه و لذت روابط را از بین می بره. اگه از روابط قوم و خویشی راضی نیستیم و یا از جایگاه خودمون...

موضوع: مهمانی خانوادگی
اصول و آداب مهمانی رفتن
۱۹ مهر ۱۳۹۶
دید و بازدید و سرزدن به دوستان و آشنایان از سنت های خوبیه که بین ما ایرانیان باب بوده و هرچند به دلایل زیاد و در شهرهای بزرگ این رسم دیرینه بسان بسیاری از عادات دیگه ما دستخوش تغییراتی شده ، اما هنوز...