۵تکنیک زبان بدن در سخنرانی مراسم

ارسال شده توسط : رؤیا سلطانی در : ۱۹ مهر ۱۳۹۶ در : مراسم سازمانی
۵تکنیک زبان بدن در سخنرانی مراسم
فارغ از اینکه مراسمی که در اون قراره سخنرانی کنین یک همایش مهمه یا کارگاه آموزشی یا حتی یک مهمانی ساده، اگه از شما بپرسم: «موقع آماده شدن برای یک سخنرانی، چقدر از کل زمان خودتونو به تنظیم زبان بدنتون اختصاص میدین؟» احتمالا میگین: «خیلی کم». اکثر ما بیشتر روی محتویات سخنرانی تمرکز میکنیم و فراموش میکنیم تأثیری که روی مخاطبان میگذاریم، بیشتر از طریق زبان بدن، نحوهی صحبت کردن و لحن صدای ماست، نه چیزهایی که میگیم.
تحقیقات نشون دادن که توانایی ما برای برقراری ارتباط مؤثر با مخاطبان و تأثیر گذاشتن روی اونها، به صدا و زبان بدنمون بسیار وابسته ست. این وابستگی اونقدر زیاده که محتویات سخنرانی جایگاه سوم رو داره و تأثیر اون در برقراری ارتباط با مردم فقط ۷% است! صدا با ۳۸ درصد رتبهی دوم و زبان بدن با تأثیری ۵۵ درصدی، رتبهی اول رو در برقراری ارتباط مؤثر با مردم داره. چرا زبان بدن اینقدر اهمیت داره؟ این مقاله را بخوانید تا با اهمیت زبان بدن در سخنرانی و ۵ تکنیکی که بر جذابیت سخنرانی شما تأثیر میگذارن، آشنا بشید.
خُب، آیا تابهحال پیش اومده که ایمیل یا پیغامی را برای کسی فرستاده باشین و گیرنده، منظور شما را اشتباهی فهمیده باشه؟ خیلی اوقات فراموش میکنیم که لغات بدون احساسات، کاملا بیمعنی هستن.
با این مقدمه، فکر میکنم بهتر باشه به بررسی استراتژیهایی بپردازیم که با استفاده از اونها میتونین تأثیر مثبتتری روی مخاطبانتون داشته باشین، ویژگیهای بدی که شما را از برقراری ارتباط بازمیداره، پنهان کنید و در عین حال ویژگیهایی که تواناییهاتون رو بیشتر میکنن، بهبود ببخشین. درنهایت هدف شما اینه که تأثیر مثبتی روی مخاطب بگذارین. برای این کار باید همهی نقاط قوت و ضعف خودتونو در نظر بگیرین. اگه همهی ضعفهاتون رو از بین ببرین ولی چیزی به نقاط قوتتون اضافه نکنین، فایدهای نداره.
باید همیشه فکر کنیم چطور میتونیم تأثیرگذارتر باشیم. تکنیک های زیر به شما کمک می کنه چه در زمان تدریس و چه زمانیکه خودتونو برای سخنرانی در یک همایش و مراسم آماده می کنین، ارائهی بهتری داشته باشین.
۱. ثانیه های طلایی
از لحظهای که اولین بار حضار ما رو میبینن، ۴ تا ۶ ثانیه وقت داریم تأثیر مثبتی روی اونها بگذاریم. حالا چطوری کاری کنیم که اولین تأثیر ما مثبت باشه؟ چطور میتونیم به حضار منظورمونو برسونیم کنترل همه چیز رو در اختیار داریم و در کارمون وارد هستیم؟ برای این کار، نهتنها با استفاده از محتویات سخنرانی، بلکه باید از طریق تسلط خود، شنونده را تحت تأثیر قرار بدهیم.
وقتی به جایگاه سخنرانی رسیدین، چانهی خود را بالا بگیرین، به حضار نگاه کنین، یادداشتهای خودتونو پایین بگذارین، به همه لبخند بزنین و از اونها تشکر کنین که برای شنیدن سخنرانی شما اومدن. این بهترین روش برای تأثیر گذاشتن روی حضاره. ولی شمایی که میخوایین حرفهایتر عمل کنین، بهتره مقدمهای مرتبط با موضوع پیدا کنین و اونو در ابتدای سخنان خودتون بگین یا جملهای مختصر و مفید پیدا کنین که توجهی همه رو جلب کنه. این جمله ممکنه دربارهی آمار یک چیز باشه، یا یک سؤال. همچنین میتونین از ابزار کمکی استفاده کنین. هر چیزی که انتخاب میکنین، باید جالب باشه و همه رو برای ادامهی سخنرانی آماده کنه.
۲. وانمود کنین مسلط هستین حتی اگه اینطور نیست!
مادرم همیشه میگفت: «اگه بلد نیستی ،اداش رو دربیار» و حق با اوست. منظورش این نبود که باید آبروی خودمو ببرم یا ادای فهمیدن رو دربیارم. اون عقیده داشت گاهی اوقات باید اعتماد بقیه رو جلب کنیم و برای این کار نباید احساسات واقعی خودمونو بروز بدیم. اگه اضطراب دارم، ترسیدهام یا به خودم اطمینان ندارم، اشکالی نداره، ولی بهعنوان یک حرفهای نباید کاری کنم مخاطبان احساساتم رو بفهمن. وقتی به جایگاه سخنرانی رفتین، هرقدر هم که اضطراب داشته باشین، باید ظاهر خودتونو حفظ کنین.
۳. درست بایستید
ممکنه فکر کنین ایستادن که دیگه نیاز به آموزش نداره، ولی «درست ایستادن» بزرگترین مسئلهایه که دیدم. متأسفانه، در بسیاری مواقع، حالت نشستن و ایستادن ما آدمها اشتباهه. با قوز کردن یا پایین نگه داشتن سر خود، نمیتونین تأثیر مثبتی روی حضار بگذارین.
چند تمرین برای درست ایستادن وجود داره:
از دوست خود بخوایین کمکتون کنه بهترین وضعیت ایستادنتون رو پیدا کنین. ازش بخوایین روبهروی شما بایسته. اول چونهی خودتونو کاملا پایین ببرین، بعد سرتون رو آهسته بلند کنین و از دوست خود بخوایین وضعیتی رو که در اون کاملا بااعتمادبهنفس به نظر میرسین، به شما بگه. اگه چونه زیاد بالا باشه، ازخودراضی به نظر میرسین و اگه زیاد پایین باشه انگار که ترسیدین. وضعیتی رو که در اون بااعتمادبهنفس به نظر میرسین، پیدا کنین و تا روز ارائه اونو تمرین کنین.
درمورد پشت و شانهها، باید فرض کنین یک عروسک خیمهشببازی هستین و بهوسیلهی نخی که به سرتون وصل شده، کنترل میشید. اگه کسی این نخ رو بِکِشه چی میشه؟ قدتون بلندتر میشه؟ اگه بدون اینکه از زمین جدا شوید میتونین قد خودتونو بلندتر کنین، پس باید پشت خودتونو صافتر نگه دارین.
کار شانهها کمی سختتره، چون کسی که به شما کمک میکنه، باید چشمان تیزبینی داشته باشه. دوست شما باید بفهمه که شانههاتونو به جلو خم کردین و باید اونها رو عقبتر بدین یا نه. دوباره از دوست خود بخوایین پشت سر شما بایسته. بهصورت عادی بایستین، دوستتون دستشو پشت شونه شما قرار میده و کمی با انگشت شست فشار میده. در عین حال از دوستتون بخوایین با دستهای خودش کمی شما رو به عقب بکشه. اگه بدون اینکه سینهی خودتونو جلو بدین بتونین شانههاتون رو عقب بدین، به این معنیه که باید وضعیت شانهها رو تغییر بدین.
۴. به سمت حضار حرکت کنین
شاید شما جزو افرادی هستین که میدونن یکجا ایستادن در موقع سخنرانی چندان جالب نیست، ولی بازم این کار رو میکنین! دفعهی بعد که ارائه دارین، نوار چسبی را روی زمین بین خودتون و حضار بچسبانین. وقتی ارائهی خودتونو شروع کردین، ببینید چندبار میتونین در طول این نوار چسب راه برین تا به حضار نزدیک بشین. اکثر اوقات اگه سخنران بهسمت ما حرکت کنه، حس میکنیم با ما ارتباط برقرار کرده.
۵. قدرت دست ها
خیلی راحت میتونیم با استفاده از دستهامون، شخصیت و جذابیت خودمونو نشون بدیم. در واقع دستها بهترین ابزارهای دیداریه ما هستن. مردم همیشه میپرسن: «با دستهامون چیکار کنیم؟» پاسخ اینه: «از اونها استفاده کنین». مطمئنا میتونین دستهاتونو حرکت ندین یا اونها رو در جیب خود ببرین یا دستبهکمر بایستین، ولی بهتره برای تأثیر گذاشتن روی حضار، از اونها استفاده کنین. دستای ما طراحی شدن تا با کمک اونها با دنیای اطراف ارتباط برقرار کنیم، پس بهتره به بهترین شیوه از اونها استفاده کنیم.
فکر کنین که چطور میتونین برای نشون دادن احساسات (تعجب، خطر، کنجکاوی) از دستای خودتون استفاده کنین؟ عمق و گستردگی موضوع سخنرانی رو با استفاده از دستهاتون نشون بدین. از یکی از شنوندگان بخوایین به شما کمک کنه. اشارههای دست و بازو چه شکلی هستن؟ چطور میتونین از حرکات دست در سخنرانی بعدی خود استفاده کنین؟
دوباره به متن سخنرانیتون نگاهی بندازین و بخشهایی رو که میتونین از حرکات دست استفاده کنین، علامت بزنین.
۶.از سخنرانی خود فیلم و عکس تهیه کنین
اگه در مراسم شما فیلمبردار و عکاس حضور داره از اونها بخوایین یک نسخه از فیلم مراسم را در اختیارتون قرار بدن. سپس موقع دیدن فیلم صدای اونو قطع کنین و به حرکات خود نگاه و کاملا روی زبان بدن خود متمرکز بشید. این کار به شما کمک می کنه ایرادات خودتونو به مرور برطرف کنین.
خیلی از افراد بهطور طبیعی در موقع سخنرانی جذبه و گیرایی لازم رو دارن، ولی بقیه برای جذابیت بخشیدن به سخنرانی خود، باید روی زبان بدنشون کار کنن. بهیاد داشته باشین اگرچه یادگیری تمامی این تکنیک ها همزمان کار دشواری ست اما با صرف وقت وکمی تلاش وتمرین میتونین این مهارت رو در خود تقویت کنین.
برچسب ها: سخنرانی مراسم ، سخنرانی در همایش
کلمات کلیدی: تکنیک زبان بدن در سخنرانی
منابع: chetor.com
فیلمبرداری همایش ها فیلمبرداری کارگاه آموزشی فیلمبرداری سمینارها برگزاری همایش سخنرانی همایش تکنیک زبان بدن
جستجو در مجله
موضوعات مجله
مطالب مرتبط

موضوع: مراسم سازمانی
پنج گام تا برگزاری یک همایش موفق
۱۸ مهر ۱۳۹۶
بطور کلی همایش به جلسه ایی با حضور چندین نفر اطلاق می شود که پیرامون موضوعی خاص بحث و تبادل نظر میکنند.اکثر همایش ها دارای یک یا چند سخران کلیدی است که از افراد برجسته در زمینه های مربوطه می باشند.معم...

موضوع: مراسم سازمانی
تهیه چک لیست برنامه ریزی همایش
۱۹ مهر ۱۳۹۶
برای برگزاریه یک رویداد مهم و موفق، برنامه ریزی یکی از ضروری ترین کارهاست. از اون جایی که برنامه ریزی رویدادهایی مثل همایش و کنفرانس بسیار پیچیده ست و همه ی جزئیات رو نمیشه به خاطر سپرد، در نتیجه قطعا...

موضوع: مراسم سازمانی
۵تکنیک زبان بدن در سخنرانی مراسم
۱۹ مهر ۱۳۹۶
فارغ از اینکه مراسمی که در اون قراره سخنرانی کنین یک همایش مهمه یا کارگاه آموزشی یا حتی یک مهمانی ساده، اگه از شما بپرسم: «موقع آماده شدن برای یک سخنرانی، چقدر از کل زمان خودتونو به تنظیم زبان ب...